Algemeen

Chronische klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugklachten spierpijnen en uitstralende pijnen zijn beter te behandelen wanneer ook de achterliggende oorzaak aangepakt wordt.

Het is belangrijk om verder te kijken dan het symptoom. De oorzaak ligt vaak ergens anders dan waar de klacht zich uit. Vaak ligt de oorzaak van bijvoorbeeld spier-, pees- en gewrichtsproblemen in weefselverklevingen of verkrampingen elders, soms ook in de stofwisseling of spijsvertering.

Vaak is het mogelijk om relaties te leggen tussen lichamelijke klachten, orgaanverstoringen, emoties en voeding.

De therapie wordt vaak ingezet op meerdere gebieden en is daardoor zeer effectief. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd waardoor klachten kunnen verdwijnen.
Speciaal aandachtsgebied is de behandeling van pijn en restklachten na trauma's of operaties.


Resultaat

De behandeling is zowel gericht op het verminderen van klachten als op ontspanning en balans.

Daarom voel je je na een behandeling lichamelijk vitaler en geestelijk rustiger.

Door de combinatie van lichaamsbehandeling en de aanvullende adviezen verdwijnen klachten vaak op spectaculaire wijze.


Consult

Een consult bestaat uit gesprek, lichaamsbehandeling en indien nodig adviezen m.b.t. voeding, supplementen, oefeningen en/of ontspanningsmethoden.
In sommige gevallen wordt doorverwezen naar een gespecialiseerde therapeut om de stofwisseling uit te testen en te helpen herstellen.


Onderzoek en behandeling

Onderzoek en behandeling richt zich behalve op spieren, pezen en gewrichten ook op organen, reflexzones, bindweefselzones, energieblokkades, bewegingsbeperkingen, ademhaling, buikspanning, etc. Er wordt op zoveel mogelijk nivo’s naar de klacht gekeken en behandeld.

Hoewel de lichaamsbehandeling grotendeels uit reinigende en ontspannende massage bestaat, wordt deze aangevuld met andere behandelmethoden zoals Tissue release (fascietherapie) en zachte manipulaties om meer bewegingsvrijheid te bevorderen in o.a. gewrichten, wervels, borstkas, middenrif en om bindweefselverklevingen zacht te maken. Blokkades en spanningen worden zowel energetisch als fysiek behandeld. De behandeling is zeer ontspannend en neemt veel pijn en verkramping weg.


Voor wie

Heb je al langere tijd klachten die maar niet overgaan, ook niet door andere therapieën, dan kan er door deze behandelingen vaak nog veel verbeteren.

Deze gecombineerde behandeling geeft meestal beter resultaat dan afzonderlijke therapieën.

Ook als je geen klachten hebt, maar bijvoorbeeld wel last van vermoeidheid, stress of te veel spanning in je lijf, dan kun je je door deze behandelingen vitaler en meer ontspannen gaan voelen.

Behandeling

  Praktijk UpCare